Days

:

Hours

:

Minutes

:

Seconds

Ustaz Zamri Zainuldin (Ustaz Zamri Mantop) Pesonaliti Televisyen TV9, Al-Hijrah, Astro Oasis ingin berkongsi rahsia kejayaan membina sebuah keluarga yang Mantop berinspirasikan Al-Quran dan Hadis.

Jika anda serius ingin mengubah nasib diri, anak-anak dan keluarga anda, Sila teruskan bacaan anda….

Anda IBU BAPA & Risau Anak-Anak Tidak Mendapat Didikan Yang Sebenar Seperti yang Dianjurkan Oleh Islam Sebab Kurang Ilmu Keibubapaan dan Formula Mendidik Anak yang Berkesan?

Dah Sedia ke anda dan anak-anak anda Nak Hadapi Cabaran Sosial yang semakin berleluasa kini?

Tunggu dulu!! Ramai dalam kalangan IBU BAPA menyangka dengan menghantar anak-anak ke kem-kem motivasi, pusat tusyen, pengasuh dan mengambil orang gaji, semua tanggungjawab mereka sebagai IBU BAPA telah selesai.

Mereka juga jarang mengambil berat hubungan dengan anak-anak dan langsung tidak mendidik anak mengikut peredaran semasa kerana menyangka zaman mereka dan zaman anak-anak adalah sama.

Adakah Anda Mempunyai Masalah Ini?

SALAH CARA DIDIK ANAK

Nak didik anak kena tahu cara yang terbaik dan memberi kesan yang positif kepada anak-anak. Kalau tak tahu, anak-anak mungkin akan tertekan dan lebih buruk lagi mereka memberontak dan benci pada IBU BAPA

ANAK YANG TERLAMPAU MANJA DAN KURANG KEYAKINAN DIRI

Tak salah memanjakan anak-anak. Tapi ada batas-batasnya. Jika terlebih memanjakan mereka tunggulah kesan besar yang akan dihadapi IBU BAPA. Manja biar bertempat. Manjakan tapi jangan membinasakan anak-anak.

ANAK TAK DENGAR KATA

Ya, ramai yang melihat anak tak mendengar cakap dan nasihat berpunca dari anak itu sendiri. Bagaimana pula peranan ibu bapa dalam mencorakkan kehidupan mereka?

SIBUK, TIADA MASA BERSAMA KELUARGA

Zaman ekonomi yang mencabar membuatkan ibu bapa kurang bersama-sama keluarga. Tapi bila berpeluang meluangkan waktu bersama mereka, adakah kita menjaga kualiti waktu tersebut?

Dengan Situasi Sosial Sekarang Ini, Adakah Anda Yakin Anak-Anak Anda Mampu Menghadapi Cabaran-Cabaran Ini?

Jangan Biarkan Perkara Ini Menyebabkan Tidur Malam Anda Tidak Lena

Disebabkan Risau Keadaan Anak-Anak, Anda Perlu Cari Penyelesaiannya Segera

KAEDAH MENDIDIK ANAK BERINSPIRASIKAN AL-QURAN DAN HADIS

MABAH

Saya Akan Bantu Anda Menyelesaikan Semua Masalah Di Atas Dengan Cara Menunjukkan Kepada Anda Beberapa Perkara Berikut

PASTIKAN ANDA KENAL ANAK-ANAK ANDA

Saya akan kongsikan cara mengenali perwatakan sebenar anak-anak, tabiat dan tingkah laku mereka yang sepatutnya diketahui serta cara mendekati mereka

TAHU ANDA IBU BAPA DI TAHAP MANA

Hari ini ramai yang mendidik anak secara membuta tuli tanpa mengetahui dimana tahap mereka sebagai ibu bapa dan mengangga semua anak mereka adalah sama

FORMULA MENJADIKAN ANAK SEBAGAI RAKAN

Dalam mendidik anak-anak, hubungan dengan mereka amat penting. Jika kita boleh masuk ke dalam dunia mereka akan mudah kita menasihati serta membimbing mereka.

KUASAI TEKNIK “BURGER”

Burger bukan hanya untuk dinikmati oleh deria rasa dan perut semata. Anak-anak suka burger? Pastikan anda kuasai teknik ini agar mereka selesa dengan apa yang anda sampaikan pada mereka.

SOLUSI DARI KITAB ALLAH YANG ESA

Mengambil inspirasi formula dari Kitab Yang Maha Esa serta di gabung jalinkan dengan situasi semasa menjadikan MABAH solusi yang sesusai untuk dipraktikkan oleh semua.

background 1

APA ITU KAEDAH MABAH??

Ramai yang tanya saya, “MABAH tu apa ustaz?”

MABAH adalah akronim singkatan kepada “Mendidik Anak Berinspirasikan Al-Quran & Hadis”.

Ramai ibu bapa yang mencari formula apakah cara yang terbaik untuk anak mereka menjadi insan yang cemerlang dunia cemerlang akhirat. Ada yang berkeyakinan pemakanan adalah punca yang perlu dititik beratkan, kerana ianya menjadi darah daging dan membentuk karakter dan keperibadian anak. Mmm mungkin ada kebenarannya.

Tak kurang juga ada yang memulakannya dengan doa serta istighfar membersihkan diri daripada dosa dek kecuaian mengabaikan tanggungjawab mendidik anak mereka.

Ada pula yang memberi kasih sayang yang mengkhinzir buta ala- ala filem anakku Syazali arahan Tan Sri P. Ramlee.

Namun disebalik semua itu ada kata kunci yang menggabungkannya iaitu ilmu dan kefahaman yang betul sebelum melaksanakannya. Ini bersesuaian dengan roh ilmu melalui wahyu pertama yang turun kepada nabi S.A.W.

Justeru ilmu dan pendidikan adalah sangat penting kepada pengemudi keluarga iaitu ibu dan ayah.

MABAH  adalah kompilasi ilmu mendidik anak-anak menjadi pencen kubur serta aset kehidupan ibu bapa bukannya menjadikan anak sebagai liabiliti atau tanggungan yang menyusahkan ibu bapanya di dunia dan mengheret ke neraka di akhirat kelak.

SEKEJAP!!!

Sebelum Tu Saya Nak Tawarkan Kepada Anda Sebuah E-book
keibubapaan

Saya ada tawaran menarik untuk anda.

Dapatkan E-book “5 Formula IBU BAPA kaya Raya di
Dunia dan Akhirat TERBONGKAR” pada harga RM 99
PERCUMA di bawah ini.

Bertindak segera sebelum link ini saya tutup

Saya Ustaz Zamri Mantop akan bantu anda sekarang juga…

Saya lebih dikenali di media sebagai brand mengaji al-Quran kanak-kanak. Apapun rancangan yang saya buat di tv, khususnya TV9 seperti Akademi Quran, Ustaz Zamri Bercerita, Kelas Fardhu Ain, Tanyalah Ustaz, Adik-adikku di RTM, Celik Cilik di Astro, Motivasi pagi di TV3, dan seumpamanya, orang di luar sana tetap cakap saya Ustaz Zamri Mari Mengaji ataupun Ustaz Mantop TV9.

 

Tetapi ramai yang tidak mengetahui minat passion dan kesukaan saya sebenarnya adalah di dalam human development (pembangunan modal insan). Saya tahu bagaimana teori nak buat manusia mengenali diri dan perubahan yang berkekalan, pembentukkan team yang ideal, cara kepimpinan yang berpengaruh, bagaimana nak ubah cara berfikir manusia. Itu saya punya keterujaan dan kesukaan. Jadi, bila sebut tentang sikap, berdasarkan kajian, saya menjumpai teori yang banyak.

 

Menariknya ialah, apa yang berlaku, kita belajar teori ini, tapi bila berhadapan dengan situasi, semua teori hilang entah ke mana tak dapat dipraktikkan. Akhirnya timbullah pergaduhan sesama kita. Kadang-kadang yang mengajarkan teori pun tak sempat nak praktikkan teorinya. Tak boleh nak laksanakan sehinggalah Allah menemukan satu perkara yang saya nak kongsikan dengan anda pada hari ini.

 

Mengapa saya minat bidang dan perkara ini adalah kerana keterlibatan saya dalam rancangan kanak-kanak seperti Mari Mengaji, Ustaz Zamri Bercerita, Kelas Fardhu Ain, Adik dan al-Quran di TV9 dan Adik-adikku di RTM menjadikan saya ingin berkongsi apakah rahsia kanak-kanak dan ibu bapa kanak-kanak, percaya dan suka kepada saya sebagai pembimbing kepada anak-anak yang hebat dan berjaya itu.

 

Di samping itu juga, mini tesis saya di peringkat pengajian sarjana atau master adalah dalam bidang Tafsir dan Ulum al-Quran yang merungkai bagaimana Luqman al-Hakim mendidik anaknya semenjak kecil dan sekarang, sedang melanjutkan pelajaran di peringkat Doktor falsafah PhD dalam bidang yang sama di Medina International University.

 

Setelah lebih 10 tahun berpengalaman sebagai ayah, ustaz selebriti, motivator, trainer dalam beberapa bidang termasuk keibubapaan, saya nak kongsikan ilmu dan pengalaman saya dalam satu set DVD iaitu “Set DVD MABAH (Mendidik Anak Berinspirasikan Al-Quran dan Hadis)”. Ramai yang bertanya soalan keibubapaan serta meminta berkongsi pengalaman dan ilmu saya mendidik anak dan keluarga, saya rasa sekarang adalah masa yang terbaik.

APAKAH YANG ANDA PELAJARI DALAM DVD MABAH (MENDIDIK ANAK BERINSPIRASIKAN AL-QURAN DAN HADIS)?

FORMULA

Mempunyai ubat, strategi, formula dan kemahiran mendapatkan anak-anak penyejuk mata.

BENTUK PERIBADI ANAK

Melahirkan anak- anak yang cemerlang akhlak, cemerlang akademik dan kehidupan.

MENGURANGKAN STRESS

Menjimatkan masa, kos dan menghilangkan stres dalam mencari formula terbaik untuk anak-anak yang merupakan pencen kubur kita.

background 4

APA YANG SAYA INGIN BANTU ANDA

Keterujaan dan kepakaran saya adalah membantu ibu bapa yang mempunyai anak berumur 1-18 tahun, yang anaknya mempunyai masalah gila i-Pad/Tab/Games, tidak dengar cakap ibu ayah, selalu tidak lekat di rumah, tidak cemerlang dalam pelajaran, terjebak dalam masalah sosial, tidak mampu diuruskan lagi perangai mereka untuk diselesaikan melalui formula MABAH yang saya sediakan yang akhirnya berjaya melahirkan anak yang soleh solehah dan cemerlang dalam potensi dirinya tanpa menggunakan khidmat orang gaji, penghantaran ke kem-kem cuti sekolah & kecemerlangan, dan tanpa tuisyen.

100% jaminan wang dikembalikan efektif dan berkesan serta merta jika diamalkan dengan betul insyaAllah.

 

SIAPA YANG PERLUKAN FORMULA DALAM DVD MABAH INI?

 

Ibu bapa yang mempunyai masalah nasihat tidak berkesan dan   di”back fire” semula oleh anak

Ibu bapa yang ingin mengenal pasti kaedah booster menjadi ibu bapa yang hebat

Ibu bapa yang mempunyai masalah anak yang susah untuk bangun pagi sendiri

Ibu bapa yang ingin menangani permasalahan anak yang suka bergaduh sesama adik beradik

Ibu bapa yang mempunyai masalah anak yang perlu kerap kali “ditukul” untuk solat dan belajar

Ibu bapa yang ingin maintain kekemasan rumah tanpa perkhidmatan orang gaji

Ibu bapa yang dilema mencari cara pendidikan yang ideal antara tegas atau kasih sayang

Ibu bapa yang mempunyai masalah pengaruh kawan dan budaya asing yang negatif pada anak mereka

TUNGGU!!!!!!!!!!!!

SIAPA PULA YANG TIDAK PERLUKAN FORMULA INI?

Ibu bapa yang merasakan diri mereka terbaik dan tidak perlu belajar lagi

Ibu bapa yang sanggup berhabisan beribu ringgit untuk menghantar anak-anak ke kem motivasi yang tidak tentu lagi mampu membaiki sikap dan akhlak anak mereka

Ibu bapa yang mempunyai ego diri yang tinggi

Ibu bapa yang merasakan anak-anak mereka bukan tanggungjawab mereka

Ibu bapa yang mempunyai kaedah mendidik anak lebih baik berbanding kaedah berinspirasikan al-quran dan hadis

Ibu bapa yang tidak mahu mendidik anak-anak mereka menjadi lebih baik

Ibu bapa yang tiada kesedaran bahawa anak-anak adalah anugerah Ilahi yang perlu dididik dan diasuh sebaiknya

Ibu bapa yang tidak merasakan anak-anak adalah aset dan akan menjadi “pencen kubur” mereka

Hidup ini berada di antara 2 kepayahan, pertama kepayahan mematuhi disiplin atau kedua kepayahan menanggung penyesalan sepanjang zaman

-Ustaz Zamri Mantop-

APA IMPAK SELEPAS MENGAMALKAN KANDUNGAN DVD MABAH INI?

pic 5

IBU BAPA sendiri mempunyai cara, ubat dan kemahiran untuk melahirkan sendiri anak-anak penyejuk mata tanpa menggunakan perkhidmatan kem-kem kecemerlangan, tuisyen, pembantu rumah

pic 6

IBU BAPA dapat melahirkan anak- anak yang cemerlang akhlak, cemerlang akademik dan kehidupan

pic 7

IBU BAPA dapat menjimatkan masa, kos dan menghilangkan stress dalam mencari formula terbaik untuk anak2 yang merupakan pencen kubur kita.

APA KATA MEREKA?

Syukur dapat duduk dalam program ni.

Syukur juga dengan ilmu yang dapat, Allah jugalah yang mengizinkan semuanya.

Pertama yang sangat nampak berkaitan doa . Yang itu adalah yang nampak menyejukkan mata.

Dia (anak2) lembut nak dengar kata…

Puan Khairah

Saya dah beli DVD MABAH masa Ustaz buat ceramah di Pulau Pinang dulu.

Alhamdulillah Ustaz banyak info dan ilmu yang saya dapat.

Sedikit sebanyak saya cuba amalkan.

Alhamdulillah juga anak2 pun ada perubahan.

Insha-Allah saya akan cuba lagi ilmu2 pengetahuan yang ustaz kongsi kan dalam DVD MABAH.

Puan Fazlina

Penang

Setelah saya meneliti dvd ini saya mendapat byk penambahan ilmu yang berguna.

Ustaz ada kongsikan teknik nasihat yang betul iaitu dengan menggunakan teknik MAGIC WORD.

Saya dah cuba pada pelajar saya, dan wujud perbezaan selepas saya guna teknik ini.

Mereka lebih mendengar kata berbanding sebelum ini.

Shakir Zukhairi bin Muhammad Zainuddin

Guru al-Quran, 25 tahun

Pengisian yang sangat bagus.

Banyak ibu bapa yang tak tahu cara mendidik anak dengan betul.

Dengan gajet2 yang diberikan pada anak2 sekarang, pengisian yang Ustaz diberikan sangat berkesan untuk ibu bapa.

Untuk mereka yang ada anak2 ilmu yang ustaz kongsikan sangat sesuai untuk diaplikasi dalam kehidupan.

Puan Rohaya

Pengusaha Tadika dan Taska

RAMAI YANG MENYANGKA JIKA ANAK-ANAK BERMASALAH, MEREKALAH YANG PERLU DI BASUH, DIKEMKAN DAN DIUBAH. SECARA SIMPLISTIKNYA JIKA MEREKA INI DIKEMKAN SELESAILAH MASALAH IBU BAPA DENGAN KEPENINGAN MENGURUSKAN SIKAP MEREKA. INI MELESET SAMA SEKALI. BAHKAN MERUGIKAN IBU BAPA

-Ustaz Zamri Mantop-

TAWARAN EKSKLUSIF
SET DVD MABAH 

(MENDIDIK ANAK BERINSPIRASIKAN
AL-QURAN DAN HADIS) 2017

Didalam Set DVD ini anda akan dapat:

  • 63 video klip yang merungkai permasalahan ibu bapa

  • BONUS 9 video klip PERCUMA

  • 2 keping DVD berkualiti studio visual dan audio

Kompilasi video berdurasi 3-4 minit yang mudah difahami dan dipraktikkan

Jika DVD ini yang anda miliki ini dapat menukar hidup anak
anda menjadi soleh solehah dan cemerlang dunia akhirat,
berapa nilai set DVD ini??

 

RM 1000

RM 2000

RM 3000

Jawapannya TIDAK TERNILAI HARGANYA, kerana anak-anak
soleh solehah dan cemerlang merupakan salah satu aset
berharga yang kekal tak lupus untuk IBU BAPA sehingga ke
kubur nanti.

Namun begitu masih ramai IBU BAPA yang memaksa saya
untuk menjualkan nilai itu, walaupun mereka tahu ianya sangat
berharga dan tidak ternilai dek wang ringgit.

Atas dasar ingin membantu IBU BAPA diluar sana,
saya memberi peluang untuk anda mendapatkan DVD ini.

Kebiasaannya kos yang anda perlu laburkan adalah

RM 300

Ya ini adalah kos yang sepatutnya anda laburkan untuk
SET DVD MABAH ini…Tapi untuk

 HARI INI DAN ESOK SAHAJA

Saya beri harga promosi yang tak pernah saya berikan
sebelum ini (sehingga jam 11.59 malam, 26 Mei 2017)

RM 60

SAHAJA…JIMAT RM 240

*Termasuk kos menerbitkan, penghantaran dan pengurusan

Harga ini khas untuk kali ini sahaja

TAWARAN ISTIMEWA INI TAK LAMA,

Sehingga Jam 11.59 malam 26 Mei 2017 Sahaja

Saya akan tutup promosi ini dan tidak akan buka lagi harga seperti ini.

Days

:

Hours

:

Minutes

:

Seconds

Hubungi Kami

Sebarang pertanyaan berkaitan dengan Kaedah MABAH (Mendidik Anak Berinspirasikan Al-Quran dan Hadis) 2017, anda bolehlah terus menghubungi kami melalui :

019-270 7303

www.zamrizainuldin.com

Hakcipta Terpelihara 2017 | Mantop PLT

elgntwplk