BK01: KAEDAH AL-MATIEN: MANTAP MENGAJI

b1

“Kaedah al-Matien” merupakan gabungan kedah belajar mengaji lama & baru. Menekankan penguasaan Huruf Hijaiyah sebelum mula belajar membaca. Mengikut format Rasm Uthmani. Penggunaan warna & gambar rajah makhraj untuk bantuan pembelajaran.

Harga:
RM 25 – Semenanjung Malaysia
RM 35 – Sabah Dan Sarawak
(Termasuk Pos)

 
BK02: BEGINILAH AL-QURAN MENGAJAR KAMI

b1

“Beginilah al-Quran Mengajar Kami” mengajar anda prinsip-prinsip asas tentang tadabbur al-Quran. Tadabbur ialah membaca dengan lidah, akal & hati.
Hanya dengan tadabbur, mukjizat al-Quran akan terserlah dalam erti kata sebenar.

Harga:
RM 30 – Semenanjung
RM 40 – Sabah Dan Sarawak
(Termasuk Pos)

 
BK03: MEMAHAMI KEINDAHAN SURAH YASIN

Yasin Final

Surah Yasin antara surah yang sering dibaca terutama oleh masyarakat Melayu bagi memohon sesuatu hajat atau perlindungan kepada Allah SWT. Dalam majlis-majlis kesyukuran, mahupun musibah seperti kematian, lazimnya akan dibacakan surah Yasin.

Buku ini digarap bagi menyingkap rahsia di sebalik ayat-ayat dalam Surah Yasin yang mampu membawa kita menerobos ke dalam konteks yang lebih luas.

Harga:
RM 20 – Semenanjung Malaysia
RM 30 – Sabah Dan Sarawak
(Termasuk Pos)

 
BK04: MEMAHAMI KEINDAHAN SURAH AL-KAHFI

KahfiFinal

Membaca surah al-Kahfi merupakan salah satu amalan yang sunat dilakukan pada hari Jumaat atau malamnya. Buku ini disusun agar para pembaca bukan semata-mata membaca Surah al-Kahfi, malahan dapat menghayatinya dengan bertadabbur.

Penulis yang tidak asing lagi di Malaysia, juga menulis buku Memahami keindahan Surah Yasin, Ust Zamri Zainuldin & Ust Wahid Abd Hanif

Harga:
RM 30 – Semenanjung Malaysia
RM 40 – Sabah Dan Sarawak
(Termasuk Pos)
 

BK05: BIJAK TAJWID

Buku Bijak Tajwid ini sangat sesuai sebagai panduan dan rujukan bagi mereka yang baru bertatih belajar al-Quran & ilmu Tajwid.

Persembahannya yang ringkas tetapi padat menjadikannya sesuai untuk semua golongan. BONUS PERCUMA: DVD Bijak Tajwid bersama Ustaz Zamri.

Harga:
RM 35 – Semenanjung Malaysia
RM 45 – Sabah Dan Sarawak
(Termasuk Pos)